Tagtik

Trump annuleert bezoek NFL-team

Dinsdag zouden de Philadephia Eagles, de winnaars van de jongste Super Bowl, een bezoek brengen aan het Witte Huis om er in de bloemetjes te worden gezet door Amerikaans president Donald Trump.

Al weken werd het bezoek voorbereid, maar veel spelers en leden van de staf weigerden naar het Witte Huis te komen nadat de president had geëist dat de spelers zouden rechtstaan wanneer bij de wedstrijden het nationale volkslied wordt gespeeld.

Trump reageerde in een communiqué: "De Philadelphia Eagles kunnen niet naar het Witte Huis komen met hun voltallige team om te worden gevierd", aldus Trump. "Ze zijn het niet eens met hun president omdat hij erop staat dat ze vol trots rechtstaan voor het volkslied, met hun hand op hun hart, ter ere van de geweldige mannelijke en vrouwelijke militairen en het volk van ons land."

De heibel tussen de president en sportlui dateert al van vorige september toen hij Colin Kaepernick, de voormalige quarterback van de San Francisco 49ers, bekritiseerde omdat die knielde tijdens het volkslied als protest tegen de brutaliteit van politieagenten tegen zwarte Amerikanen.

(Fausto by Tagtik/Source: NYT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren