Tagtik

Vrouw (69) verdrinkt bijna in lift

Door een breuk in hoofdwaterleiding op het Gemeenteplein in Asse was de 69-jarige Simonne De Smedt bijna verdronken.

Nog steeds zwaar onder de indruk doet Simonne haar verhaal in Het Nieuwsblad. "Ik zat vast in de lift van winkelgalerij Forum, waarvan wij eigenaar zijn. Buiten op het Gemeenteplein was er een breuk in de hoofdwaterleiding. Het water spoelde met tienduizenden liters tegelijk in de kelders van de aanpalende huizen. En dus ook in de twee liftschachten hier. De lift blokkeerde, de noodtelefoon deed het niet en ik ben dan maar beginnen bonken."

Door zoveel lawaai te maken kon ze de aandacht van een bewoner van de appartementen wekken. Hij verwittigde de brandweer, en dat was geen minuut te vroeg voor Simonne. De brandweerlui moesten de lift nog even laten zakken om de arme dame te bevrijden uit haar penibele situatie. Daardoor moest ze zelfs nog even onder water om uiteindelijk uit de ondergelopen lift te geraken.

Slijtage van de leidingen zou aan de oorzaak liggen van de plotse leidingbreuk in Asse. De 69-jarige Simonne kan gelukkig nog navertellen hoe ze doodsangsten uitstond. "Nog even en ik was verdronken", besluit ze opgelucht.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren