Tagtik

Welke politici zijn het populairst in België?

Als de kiezers morgen naar de stembus zouden trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen, dan zou de N-VA bijna 6 procent verliezen en uitkomen op 26,5 procent van de stemmen. Dat blijkt uit de Grote Peiling, een steekproef naar de kiesintenties georganiseerd door VTM, Het Laatste Nieuws, RTL-TVI en Le Soir.

Ondanks de daling als partij blijven de N-VA-politici bijzonder populair. In de top vier van populairste politici in Vlaanderen, staan drie politici van N-VA: Theo Francken op 1, Bart De Wever op 2 en Jan Jambon op 4. Alleen Charles Michel (MR) kan zich op plek 3 tussen hen wringen.

In Wallonië wordt de top drie gevormd door Paul Magnette (PS), Olivier Maingain (DéFI) en Elio Di Rupo (PS). Opvallend: Theo Francken staat er op nummer 4 en is dus populairder dan bijvoorbeeld Didier Reynders (MR op nummer 5) of premier Charles Michel (MR, en pas op nummer 9).

In Brussel maken drie Franstalige politici het podium uit: Olivier Maingain (DéFI) voor Paul Magnette (PS) en Didier Reynders (MR). Jan Jambon (N-VA) en Theo Francken (N-VA) zijn er respectievelijk nummer 5 en 6.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren