Tagtik

"Poetin probeert ons de schuld te geven"

24 March 2024 11:47 De aanslag van vrijdagavond in Moskou, heeft 133 slachtoffers gemaakt. Russisch president Poetin verklaarde dat alle verdachten zijn opgepakt "toen ze op weg waren naar Oekraïne".

Zo verbrand je die calorieën van al die paaseitjes

23 March 2024 15:16 Heb je ze ook al zien liggen in verschillende winkels: de chocoladen paaseitjes! Ze liggen niet alleen in de schappen om te verkopen, ze liggen ook in schaaltjes ‘voor het grijpen’ aan de kassa van veel winkels. En elk jaar komen er vrolijke kleurtjes en nieuwe smaken bij. Ongetwijfeld heb je wel zin om al die smaken eens te proeven, want geef toe dat het ontzettend moeilijk is als chocoladeliefhebber om er aan te weerstaan. Maar weet je ook hoeveel calorieën er in zo’n paaseitje zitten?

Terreuraanslag concertzaal Moskou: dodentol loopt op tot 115

23 March 2024 11:30 Vrijdagavond hebben gewapende mannen voor een bloedbad gezorgd in concertzaal Crocus City Hall in een voorstad van Moskou. Er ontstond vervolgens hevige brand en er waren explosies te horen. Het dodentol werd zaterdagmiddag al op 115 bijgesteld, maar dat kan helaas nog stevig oplopen door het grote aantal gewonden.