Tagtik

Corona: de herfstgolf is er, maar geen paniek

12 October 2022 09:57 Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt, net als het aantal hospitalisaties na een besmetting met het virus. De verwachte herfstgolf zet zich wel degelijk door, maar dat is geen reden tot paniek.

Zonnig en droog

12 October 2022 08:50 Woensdag krijgen we opnieuw een zonnige dag, al kunnen wolkenvelden de zon tijdelijk even naar de achtergrond verwijzen.

'Britse verpleegster vermoordde 7 baby's'

11 October 2022 17:40 Verpleegster Lucy Letby (32) staat in Manchester terecht voor de moord op zeven baby's. Daarnaast zou ze eveneens verantwoordelijk zijn voor tien moordpogingen. Sommige slachtoffertjes kregen een overdosis insuline of melk via de voedingssonde toegediend, bij anderen spoot ze lucht in de bloedbaan.

'Verliefd op de butternut'

11 October 2022 11:17 Herfst, dé tijd van pompoenen! Dit is een zeer populaire groente die je in heel wat recepten kan gebruiken. Je kent de ‘klassieke oranje pompoen’, maar ken je ook de flespompoen, ook gekend onder de naam butternut. Het is een kleine tot middelgrote pompoensoort met een fles of peerachtige vorm. Deze soort wordt in veel gerechten gebruikt, vooral omdat het vruchtvlees weinig draden bevat. De flespompoen heeft een zoete en nootachtige smaak.