Tagtik

Een mentale boost nodig: ga tuinieren

27 August 2022 15:40 De dagen worden korter, het weer grijzer. We hebben nogal snel de neiging om ons dan net iets meer en sneller neer te vleien in de zetel. Dat mag! Maar zorg er voor dat de nakende herfstblues geen kans krijgt. Hoe doe je dat? Vergeet zeker niet te bewegen. Geen zin of tijd om nog naar de sportschool te gaan? Voel je niet schuldig en trek naar buiten in je tuin. Ook in de herfst is daar wat in te doen. Aanplanten van bloembollen, boompjes, struiken, klimplanten … Zalig als je dan over enkele maanden daar het resultaat van ziet. En nog meer: denk er eens aan hoeveel bewegingen je doet: bladeren rakelen, woelen met de handen in de aarde, wieden, struiken snoeien … Zo kan iets simpel als tuinieren een positief effect hebben op je mentale gezondheid.

“De pandemie is niet voorbij”

27 August 2022 15:25 Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) en hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie Inge Neven waarschuwen ervoor dat het coronavirus tijdens de herfst en winter wel eens opnieuw stevig uit de hoek kan komen. Daarom lanceerden ze vrijdag een sensibiliserings- en vaccinatiecampagne om de verwachte stijging van de besmettingscijfers in de winter tegen te gaan en zo de kwetsbare personen te beschermen met een tweede boosterprik.

Het moment waarop bestelwagen inrijdt op Brussels terras (VIDEO)

27 August 2022 10:18 Vrijdagmiddag is een bestelwagen ingereden op de terrassen van de snackbar ‘City Pizza’ en de taverne ‘Le Corbeau’ in de Sint-Michielsstraat, een zijstraat van de Nieuwstraat, in het centrum van Brussel. Een bewakingscamera van een naburige winkel legde de hallucinante feiten vast op beeld.