Tagtik

Een goed ontbijt doet wonderen voor het hoofd en lijf van je kids

25 August 2022 15:05 Kinderen leiden een druk leven en laten maar al te vaak hun ontbijt links liggen. Geen tijd … geen honger … ’s morgens nog andere zaken te doen … enz. Ontbijten zorgt ervoor dat kinderen de kracht hebben om de dag goed te starten en dat ze niet naar ongezonde snacks gaan grijpen voor het middag is. Tevens zorgt een gezond ontbijt voor een goede concentratie.

Vlaamse hacker (27) krijgt 3 jaar effectief: geen uitlevering aan VS?

25 August 2022 14:21 De 27-jarige Kevin D. werd door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van drie jaar. De Vlaamse hacker had ingebroken in de systemen van American Airlines. Hij boekte zo twintig gratis tickets in businessclass, die hij uiteindelijk wel niet gebruikte. Hij verschafte zichzelf ook toegang tot de personeelsgegevens.

1 september: Lerarentekort groter dan ooit

25 August 2022 09:02 Uit een enquête van Nieuwsblad bij meer dan zeshonderd scholen blijkt dat de helft van de scholen de voorbije twee weken nog één of meerdere vacatures openstaan had. Het lerarentekort houdt het Nederlandstalige onderwijs in België al langer in zijn greep, maar het probleem slaat dit schooljaar toe als nooit tevoren.

KMI waarschuwt voor hitte op donderdag en vrijdag

25 August 2022 08:51 Donderdag stroomt zeer warme lucht naar ons land, waardoor het kwik op vele plaatsen in het binnenland stijgt naar 31 tot 34 graden. Bij dergelijke temperatuurwaarden kunnen maatregelen getroffen worden om oudere en zwakkere mensen te beschermen, door hen meer te laten drinken en hen niet in rechtstreeks zonlicht te laten vertoeven. Wees waakzaam. Wees ook voorzichtig met vuur in de natuur en voorzie voldoende schaduw en drinkwater voor dieren. Vrijdag komen we in een koelere luchtsoort terecht en is de hittepiek ten einde. Het KMI waarschuwt met code geel voor de hitte op donderdag en vrijdag.