Tagtik

Al duizenden Oekraïense kinderen ontvoerd en in kampen geplaatst

15 February 2023 11:13 De Russische regering heeft al zeker 6.000 Oekraïense kinderen ontvoerd om ze herop te voeden, militair op te leiden en onder dwang te laten adopteren. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Conflict Observatory, een waarnemingscentrum van het Yale Humanitarian Research Lab dat gesteund wordt door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en vorig jaar opgericht werd om bewijzen van Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne te verzamelen.

Vrouw dacht dat Peter C. haar gewoon meenam op date naar Miss België-verkiezing

14 February 2023 11:25 De vrouw die Peter C. vergezelde afgelopen zaterdag is vrijgelaten zonder voorwaarden. Dat meldt het federaal parket. Ze zou mogelijk niet op de hoogte geweest zijn van de plannen van Peter C. om een aanslag te plegen op de missverkiezing. Pas onderweg tussen Lommel en De Panne merkte ze dat er iets niet klopte. “Hij begon raar te doen.” De 35-jarige Nederlandse was in de waan dat ze door hem was uitgenodigd voor een leuk avondje uit, want haar date had twee tickets voor de Miss België-verkiezing op de kop kunnen tikken.

Schoot VS ufo uit de lucht?

13 February 2023 14:37 Sinds de Verenigde Staten een week geleden een Chinese spionageballon uit de lucht schoten, werden al drie extra “niet nader geïdentificeerde” objecten uit de lucht geschoten.