Tagtik

Vlaamse stierf bij aardbeving in Turkije

08 February 2023 15:40 Meer dan 11.200 mensen zijn om het leven gekomen bij de aardbeving in Turkije en Syrië. Helaas kan dat aantal nog flink oplopen aangezien er nog veel vermisten zijn die onder het puin liggen.

"Oorlog in Oekraïne eind dit jaar voorbij": 'Westen zal op zijn knieën vallen'

08 February 2023 11:12 Voor de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (46) bestaat er geen twijfel: De “speciale operatie” in Oekraïne zal tegen het einde van dit jaar achter de rug zijn en eindigen met een zege van bondgenoot Rusland. Dat zei Kadyrov in een interview met de Tsjetsjeense minister Akhmed Dudayev, dat gedeeld werd op berichtenkanaal Telegram.

Profvoetballer levend teruggevonden onder puin aardbeving

07 February 2023 10:47 Christian Atsu was zondag nog matchwinnaar voor zijn Turkse club Hatayspor tegen Kasimpasa. Maar een tijdlang werd gevreesd dat de Ghanese aanvaller onder het puin van de alles verwoestende aardbeving lag in Turkije. Er werd gevreesd voor zijn leven.

Wat komt Zelenski in Brussel doen?

07 February 2023 10:00 Het zal het eerste bezoek van president Zelenski aan de Belgische hoofdstad zijn sinds de start van de Russische invasie in Oekraïne bijna een jaar geleden.