Tagtik

"Het Poetin-regime zal vallen en dat zal onverwachts gebeuren"

Vladimir Kara-Mourza, die zich verzet tegen Vladimir Poetin, werd in september vrijgelaten na de laatste gevangenenruil tussen het Westen en Rusland. In totaal heeft hij tweeënhalf jaar opgesloten gezeten. Bij "20 heures" op de Franse televisiezender France 2 praatte hij over zijn ervaring.

Volgens Franceinfo zou hij een straf van 25 jaar uitzitten in een Siberische gevangenis. "Het was praktisch de doodstraf", legt hij uit. De man verloor bijna zijn leven nadat hij twee keer vergiftigd werd. Waarom? Vladimir Kara-Mourza was tegen de “speciale operatie” van Poetin in Oekraïne. 


Tegenwoordig is hij van mening dat de vrijlating van Russische politieke gevangenen een "zeer belangrijke boodschap van solidariteit van de democratische wereld" is. Volgens hem is deze uitwisseling, waarvan hij kon profiteren, "een wonder dat mogelijk is gemaakt door de publieke opinie in democratische landen". Hij voegde eraan toe: "Het regime van Vladimir Poetin lijkt stabiel en eeuwig, totdat het valt. Het zal snel gaan, het zal onverwacht zijn". 

(PP with Manon Pierre - Source : Franceinfo - Picture : by Kremlin.ru via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-4.0)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren