Tagtik

“Hij is een maffiabaas die slaven bezit”

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Lammy beschuldigde Poetin er rechtstreeks van een maffiastaat te leiden en vergeleek hem met een slaveneigenaar in een toespraak voor de VN-Veiligheidsraad.

De fakkel brandt tussen Londen en Moskou. Het Verenigd Koninkrijk heeft gezegd voorstander te zijn van langeafstandsaanvallen op Russisch grondgebied, wat de vijandigheid van het Kremlin tegenover de Britten weer heeft aangewakkerd.

Joe Biden en de Verenigde Staten hebben van hun kant nog geen beslissing in deze richting genomen en volgens politieke analisten lijkt het onwaarschijnlijk dat de VS nog voor  de Amerikaanse verkiezingen zal beslissen.

Bij de VN hield David Lammy alvast een vurige toespraak tegen Rusland: “Rusland zit in deze raad, maar zijn acties verscheuren het VN-handvest, we hebben gezien dat het een amendement voorstelde dat de toekomst van de VN zou ruïneren. Rusland beweert dat het het Zuiden verdedigt, maar het schendt het internationaal recht. Vladimir Poetin, als je raketten afvuurt op Oekraïense ziekenhuizen, weten we wie je bent; als je huurlingen naar Afrikaanse landen stuurt, weten we wie je bent.”

Alvorens te besluiten: “Je invasie is in je eigen belang, dat van jou alleen, om je maffiastaat uit te breiden tot een maffiarijk.”

(SR and AmBar for Tagtik/Source: X/Photo: DPA/Anadolu/ Kremlin Press Office)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren