Tagtik

Factcheck: krijg jij honger na het eten van een appel?

16 December 2022 08:34 Je hebt het waarschijnlijk wel al iemand horen zeggen: “Ik krijg honger na het eten van een appel”. Zo zouden de snelle vruchtensuikers (fructose) die erin zitten, de aanmaak van insuline stimuleren. Hierdoor zou je meer honger krijgen. Maar klopt dit?

Gingerbread-koekjes: de hype van deze feestdagen

14 December 2022 13:00 Gingerbread koekjes zie je steeds meer in deze periode: in het uitstalraam van bakkers, maar ook als versiering in de kerstboom in de vorm van een ster, een kerstboom, een mannetje … Ze worden dikwijls versierd met glazuur en snoepjes.

Zo geniet je veel langer van jouw kerstroos

09 December 2022 14:45 Stilaan maken we het binnenshuis lekker gezellig. In vele huiskamers worden de eerste kerstattributen bovengehaald. En nu nog die mooie kerstroos in huis halen. Elk jaar opnieuw kopen mensen massaal kerstrozen. Maar is het wel nodig om deze elk jaar opnieuw te gaan kopen? De kerstroos is immers geen ‘wegwerpplant’ die je telkens in januari bij het groenafval gooit.

Dit maak je met restjes snoep en chocola van de sint

07 December 2022 10:17 De Sint is ondertussen al bij vele kinderen langs geweest. Daar horen natuurlijk (massa’s) chocola, speculaas en snoep bij. Heel leuk voor de kinderen en ook wel voor de ouders. Maar na een paar dagen heb je het wel gehad met al dat snoepgoed.