Tagtik

Daarom laat je de bladeren best liggen op het kerkhof

27 September 2022 12:18 Tijd om wat klusjes in de tuin uit te voeren? We schrappen alvast één tijdrovende taak van uw lijstje! Nu de herfst volop in het land is en de bomen hun bladeren meer en meer verliezen, worden harken, kruiwagens, bladblazers … bovengehaald. Hiermee gaan we dan de vallende bladeren te lijf! Op de Leuvense Stadsbegraafplaats heeft men het anders aangepakt: men laat er de bladeren gewoon liggen.

Maakte jij al no waste soep?

26 September 2022 11:42 Het is volop de tijd van die heerlijke groenten: knolselder, paprika, prei, koolrabi, rodekool, snijboon, venkel, radijs, courgette, bloemkool, pompoen … Keuze genoeg om elke dag van een andere groente te genieten. Heb je al eens je aanrecht bekeken na het kuisen van de groenten: een restje hier en daar, van een verloren wortel tot een stuk ui, een halve courgette (want zoonlief heeft al elders gegeten), broccolistengels, bloemkoolbladeren … En waar belanden deze? Inderdaad, meestal in de afvalemmer.

Krimpflatie: zo ‘bedriegen’ producenten jou in de winkel

23 September 2022 09:53 Ben jij iemand die de prijs van je chocoladereep gaat vergelijken? Dan ben je er aan voor de moeite want dikwijls heb je te maken met ‘krimpflatie’. Dit betekent dat producenten van voedingsmiddelen en dranken de prijs van een product behouden, maar de hoeveelheid ervan in de verpakking verminderen. Het gaat dus om een verscholen prijsverhoging die je strikt genomen geen bedrog kunt noemen. Toch kan je je als consument misleid voelen, omdat je minder waar voor je geld krijgt.

Door deze kleur ga ook jij sneller kopen

22 September 2022 15:10 Kleuren hebben een grote invloed op onze emotionele beleving. In de meeste gevallen gebeurt dit op een onbewuste manier. En dit weten ook marketeers en grafisch ontwerpers, want specifieke kleuren motiveren om aankopen te doen.

Zo til je jouw soep naar een hoger niveau

21 September 2022 13:07 Wij zijn stilaan de herfst ingedoken! Maar regen of zon, de herfst blijft het seizoen van die lekkere en (hart)verwarmende soepen. Na een stevige wandeling, na het sporten … of gewoon omdat we er lekker veel zin in hebben! We kennen allemaal die lekkere tomatensoep met balletjes, waar kids zo zot van zijn. En ja, we nemen het hen niet kwalijk dat ze er eerst al de balletjes uit vissen en opeten. Maar wist je dat je eigenlijk alle soepen kan pimpen met lekkers zodat jouw soep naar een hoger niveau wordt getild?

Zo bespaar je bij het koken op je ingrediënten

19 September 2022 13:08 Dat het leven alsmaar duurder wordt, hebben we ondertussen al kunnen vaststellen. Toch blijft de Belg graag genieten van lekker eten. Op restaurant gaan wordt duurder, maar ook ingrediënten om thuis te koken worden duurder: vlees, kaas, verse groenten en fruit … Toch hoef je echt niet veel geld uit te geven om lekker te eten. Het komt er op aan om duurdere ingrediënten te vervangen door een budgetvariant.