Tagtik

Black Friday: zo ontmasker je de fake deals

17 November 2022 16:15 Op vrijdag 25 november is het Black Friday. Deze koopjesdag, overgewaaid uit Amerika, is hier bij ons al enkele jaren een vaste waarde geworden. Black Friday is de eerste vrijdag na Thanksgiving; het is een dag waarop Amerikanen massaal de brug maken en waarop ze dus tijd hebben om cadeautjes te gaan kopen (met het oog op de feestdagen). De naam Black Friday verwijst trouwens naar de grote drukte in de winkelstraten, die dan zwart zien van het volk. Bij ons is dit ondertussen uitgegroeid tot een echte ‘koopjesweek’. In het verleden werden we reeds gewaarschuwd voor valse kortingen, want … zijn het wel échte koopjes?

Pannenkoeken anders: de extreme makeover

11 November 2022 08:44 Gebruik je al jarenlang datzelfde recept voor pannenkoeken? Maar er kan zoveel meer, en anders dan de klassieke pannenkoek. We kennen allemaal het klassieke recept voor pannenkoekendeeg: zelfrijzende bloem, melk, snuifje zout, eieren en boter. Wat spuitwater door het deeg roeren maakt de pannenkoeken luchtiger. Maar je kan deze saaie pannenkoek gemakkelijk pimpen!

Deze supermarkt start met nooit geziene 'dynamische afprijzing'

07 November 2022 13:48 De afprijzingen in warenhuizen, waarbij voedingswaren die maar beperkt houdbaar zijn worden verkocht met korting, kennen de meeste mensen ondertussen al. Maar hoorde jij ook al van ‘dynamische afprijzingen’? Vanaf volgend jaar start Albert Heijn hiermee in België. Deze maand werd het systeem uitgerold in Nederland.

Zo gaat Elon Musk de strijd aan met mensen die hem imiteren

07 November 2022 12:59 Wie zich voordoet als een bekendheid zonder aan te geven dat het om een parodie gaat, zal vanaf nu genadeloos van Twitter worden gegooid. Dat maakte kersvers Twitterbaas Elon Musk bekend nadat de afgelopen weken meerdere accounts zich voordeden als hemzelf uit protest tegen de ontslagen en veranderingen bij Twitter.