Tagtik

Met uitsterven bedreigd: ken jij nog een échte bruine kroeg?

14 August 2022 08:41 Ken jij nog een échte bruine kroeg? Zo’n bruine kroeg waarbij je direct denkt aan een authentiek café met een verhaal, zo’n ouderwets ingerichte kroeg met schaarse verlichting. Het is de plaats waar in een intieme en huiselijke gezelligheid dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van allerlei soorten drank: sterke drank, wijn, bier, koffie, thee, frisdrank.

Zo praat je met mensen die stotteren

10 August 2022 08:29 Personen die stotteren hebben het moeilijk om vloeiend te spreken. Tijdens het spreken maken ze opvallende herhalingen, verlengen ze klanken of lettergrepen en/of blokkeren ze, houden ze ongewild een pauze ... Dit gedrag is onvrijwillig en ze hebben er geen controle over. Maar hoe praten we nu best met stotteraars? Houden we oogcontact? Of juist niet? Wat we zeker niet willen is deze mensen in verlegenheid brengen. Voor zo’n 65 000 Vlamingen is stotteren een dagelijkse strijd.

Is bier de beste pijnstiller?

09 August 2022 11:53 We kennen allemaal de deugden van bier: deze diuretische drank, die de doorvoer vergemakkelijkt, is ook zeer hydraterend, maakt het haar soepel en glanzend, versterkt botten, enz. Maar binnenkort kan er een extra deugd van je favoriete bruin of blond biertje aan deze voordelen worden toegevoegd...