Tagtik

Je waterkoker of magnetron dumpen?

18 October 2022 13:53 Al eens nagegaan hoeveel keer per dag je water opwarmt? Van het water voor dat kopje thee tot het minute soepje. En welke manier kies jij dan om water te koken? Kies je voor de magnetron of voor de waterkoker?

Appelmoes met een twist maak je zo

16 October 2022 09:46 Er zijn dit jaar heel wat appelen. Wie thuis een appelboom heeft, zal al aan het plukken geslagen zijn. Dan vries je die appelmoes gewoon in voor op die koude herfstdagen.

Welk hout wel of niet stoken in je houtkachel?

14 October 2022 09:50 Het woord ‘houtkachel’ is de meest ingetikte zoekterm op Google. Niet verwonderlijk met de hoge energieprijzen dat de populariteit van de houtkachel opnieuw toeneemt. Hout sprokkelen, het vuur aansteken, genieten van dat vlammenspel … het levert naast warmte ook héél wat gezelligheid! En hout is een goedkope brandstof; je kunt met een houtkachel een rendement van 75% behalen.

Brood 'op bestelling' om energie te sparen?

13 October 2022 17:30 Door de hoge energieprijzen zijn veel ondernemingen op zoek naar middelen om minder energie te verbruiken. Sommige bakkers sluiten hun bakkerij, andere zoeken naar een oplossing om de productiekosten te verlagen.