Tagtik

Amerikaans congreslid vindt onderhandelingen senaat "te blank"

31 July 2021 08:27 De infrastructurele onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen in de Verenigde Staten zijn volgens Cori Bush te blank. Dat tweette het extreemlinkse congreslid afgelopen donderdag. Het viel haar op dat betrokkenen politici allemaal blank waren en zij was daar duidelijk niet mee opgezet.

'Agressie en frustraties in testcentra'

30 July 2021 18:00 Bij terugkeer uit een rode zone moeten reizigers verplicht een test laten afnemen in België. En wie vertrekt, moet in verschillende landen een negatieve PCR-test voor kunnen leggen. Deze verplichting ondergaat echter niet iedereen in België met een glimlach. Covid-testcentra worden steeds meer geconfronteerd met agressie.

VRT reageert op acteur die hoofdverdachte is in dossier kindermisbruik

30 July 2021 14:12 DPG Media, de mediagroep waar ook VTM toe behoort, en VRT hebben inmiddels gereageerd op het nieuws dat een bekende acteur die uitgebreid voor hen gewerkt heeft, meerdere kinderen zou misbruikt hebben. Een 51-jarige acteur die onder meer voor kinderprogramma’s en -films werkt, werd vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik.

Wallonië zoekt wooncontainers voor slachtoffers

30 July 2021 11:00 Het Waals gewest roept bedrijven op om wooncontainers ter beschikking te stellen voor de slachtoffers van de zondvloed. Heel wat mensen zagen immers hun woning compleet vernield worden door de hevige regenval en overstromingen.

Deze versoepelingen gaan vandaag in

30 July 2021 09:00 De derde fase van het zomerplan treedt vandaag in werking. Dat wil zeggen dat er verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd worden. Aan de voorwaarden - zeker 70 procent van de volwassen Belgen minstens één keer gevaccineerd en minder dan 500 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg - is immers ruimschoots voldaan.