Tagtik

Van Ranst geeft toe dat hij pers manipuleerde

23 May 2021 11:54 Viroloog Marc Van Ranst heeft op 22 januari 2019 toegegeven dat hij de pers manipuleert aan het begin van een pandemie. Dat deed hij tijdens een lezing in het Londense Chatham House. Als case gaf hij voorbeelden van zijn manipulatie tijdens de Mexicaanse griep in 2009.

"Hij heeft dit in scène gezet alsof het een film is”

23 May 2021 10:12 Nu er meer en meer details bekend geraken over Jurgen Conings lijkt het erop dat zijn modus operandi op voorhand gepland is. Dat vindt Michaël Dantinne, criminoloog aan de Universiteit van Luik. Volgens de criminoloog kan er zelfs gesproken worden van “scenarioschrijven”. Dat vertelt hij zondag aan RTL Info.

Staken minderjarigen basisschool in brand?

23 May 2021 09:21 Vier jongeren, waarvan drie minderjarigen, worden er van verdacht een basisschool in brand te hebben gestoken. De feiten gebeurden in het Franse Gravelines, in het noorden en niet zo ver van de grens met België. De brand vernielde een deel van het dak, maar de school zou gewoon kunnen opengaan.

Nam Italiaanse winnaar coke op Eurovisiesongfestival?

23 May 2021 08:14 Opvallend beeld tijdens de live uitzending van het Eurovisiesongfestival gisterenavond. De frontman van de Italiaanse groep, Måneskin Damiano, boog plots voorover naar een tafel. Op sociale media wordt nu gesuggereerd dat hij cocaïne aan het snuiven was.

Lente nog steeds niet in zicht

23 May 2021 07:50 Vandaag is het vaak bewolkt maar reeds droger. Vooral over het reliëf vallen er nog enkele buien en ook elders is een bui niet uitgesloten. Maxima van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait matig en krimpt geleidelijk naar zuidzuidwest.