Tagtik

Zonnig terrasjesweer vandaag

30 May 2021 09:00 Tot midden volgende week bepaalt een uitgestrekt hogedrukgebied boven de Noordzee ons weer en stuurt continentale en geleidelijk zachtere lucht naar onze streken. Het wordt dus meestal zonnig boven ons land. De onderste luchtlagen zijn soms licht onstabiel en zorgen in de namiddag voor wat stapelwolken. Dat meldt het KMI.

Minder dan 90 nieuwe ziekenhuisopnames per dag

30 May 2021 08:00 Van 23 tot 29 mei werden elke dag gemiddeld 89,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19 in België, dat is een daling met 26 procent ten opzichte van de voorgaande week. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers nog 1.210 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 452 intensieve zorgen nodig hebben.

Vallen onze zomerse plannen al meteen in het water?

29 May 2021 17:30 Het is dit weekend droog en warm. Het kwik stijgt tegen woensdag zelfs lokaal tot 24 graden. Het signaal voor velen onder ons om de komende dagen een terrasje te doen of die barbecue van stal te halen. Geniet ervan want vanaf woensdag liggen regenwolken al opnieuw op de loer.

"Helft volwassen Belgen kreeg al minstens één prik"

29 May 2021 17:05 De vaccinatiecampagne draait op volle toeren in België en dat bewijzen de cijfers. Precies de helft van de volwassen Belgen heeft op dit moment reeds een eerste vaccinatie gekregen. Dat maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) zaterdag bekend.

"Het is niet omdat het niet verboden is, dat het verstandig is"

29 May 2021 15:00 Volgens een ontwerp van het ministerieel besluit (MB) van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vervalt vanaf 9 juni de beperking op het aantal "duurzaam onderhouden nauwe contacten". Met andere woorden: knuffelen mag opnieuw onbeperkt, zelfs met wildvreemden. Mensen zullen weer gelijk wie kunnen ontvangen bij hen thuis zonder de afstandsregels. De regel van maximaal vier personen in huis en maximaal 50 buiten blijft wel behouden. Is dat een goed idee? De geplande versoepeling wordt alvast onthaald op verdeelde reacties.