Tagtik

Artsen ongerust over bloedtest na vaccinatie

31 May 2021 12:00 Na een vaccinatie tegen het coronavirus gaan veel Belgen langs bij hun huisarts voor een bloedtest. Die resultaten verontrusten heel wat gevaccineerden en artsen echter. Zo kreeg de Taskforce Vaccinatie reeds heel wat mails over mensen die na vaccinatie geen of amper antistoffen in hun lichaam vonden met een bloedtest. Er is echter helemaal geen reden tot paniek, stelt Pierre Van Damme.

Twee jaar geleden verdween Théo Hayez: "Blijven hopen op antwoorden"

31 May 2021 10:00 Op 31 mei 2019 verdween de 18-jarige Belgische tiener Théo Hayez aan de Australische kust in Byron Bay. Vandaag vindt dan ook een wake plaats in Australië om de herinnering aan de verdwenen Belgische rugzaktoerist levendig te houden. Er wordt onder meer een samenkomst georganiseerd en er worden zandtekening gemaakt in Byron Bay, exact twee jaar na zijn verdwijning, daarnaast wordt ook een kader voor profielfoto’s op Facebook gelanceerd “om Théo’s gezicht en naam in de spotlight te houden”.

Positiviteitsratio daalt eindelijk tot onder 5 procent

31 May 2021 07:24 De positiviteitsratio tussen 21 en 27 mei (het aantal positieve testen op het totale aantal testen) bedroeg 4,8 procent (0,8 procent minder dan vorige week). Dat betekent dat net geen 5 op de 100 van de afgenomen testen positief waren. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO vindt een ratio boven 5 zorgwekkend, de Europese CDC houden het cijfer van 4 aan.

Zonnige start van de dag, daarna stapelwolken

31 May 2021 07:00 Vandaag is het eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er enkele wolken die wellicht wat talrijker zijn over de noordelijke landshelft. Ook aan zee kunnen er tijdelijk enkele wolkenvelden voorkomen, maar zij verdwijnen later door het zeebrieseffect. In het binnenland is de wind zwak tot matig uit oostelijke richtingen. We halen maxima van 18 tot 23 graden.