Tagtik

"Voorzichtigheid is geboden"

03 June 2021 14:00 Ook Marc Van Ranst, nog altijd ondergebracht in een safehouse door de dreiging van de nog altijd voortvluchtige Jürgen Conings, doet een oproep aan de politie op de vooravond van het Overlegcomité van vrijdag.

'Versoepel niet te snel: gevaar is niet weg'

03 June 2021 13:00 De rectoren van de Vlaamse universiteiten, de CEO's van de universitaire ziekenhuizen en de decanen Geneeskunde hebben daarom op de vooravond van de bijeenkomst van alle regeringen van het land een open brief gepubliceerd.

1% van besmettingen is Indiase variant in België

03 June 2021 12:00 Biostatisticus Geert Molenberghs (Universiteit van Hasselt/KULeuven) benadrukt in De Ochtend op Radio 1 dat de coronacijfers in ons land gunstig blijven evolueren. Maar toch moeten we ons ook voorbereiden op nieuwe varianten zoals de besmettelijkere Indiase variant, stelt Molenberghs.

"Laat mensen zelf kiezen wanneer ze vaccin krijgen"

03 June 2021 11:30 Wat zou er gebeuren als we de inwoners van België zelf zouden laten beslissen wanneer ze gevaccineerd zouden worden? Jan Stroobants, hoofd van het vaccinatiecentrum in Antwerpen, vindt dit zeker eens de denkoefening waard aangezien hij vreest dat heel wat mensen hun vakantie deze zomer zullen verkiezen boven hun vaccinatie.

'Groter dan' en 'groter als': commotie gebaseerd op nepnieuws

03 June 2021 10:00 Wist je dat Vondel, de ‘vader van het Nederlands’, de termen ‘groter dan’ en ‘groter als’ lekker door elkaar gebruikte? Het is dus zeker niet zo dat er plots een versoepeling is gekomen, want zo werd het wel verkocht. Alle commotie was dus gebaseerd op nepnieuws. Het is dus zeker niet zo dat plots iets dat jaren verboden was, nu versoepeld wordt.