Tagtik

Ook vandaag zwaarbewolkt en koud

17 May 2021 07:00 Maandag blijft het onstabiel en wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien. Deze kunnen opnieuw fel zijn en plaatselijk vergezeld zijn van onweer en hagel. Mogelijk wordt het vanaf de late namiddag droger aan zee.

Beke toont begrip voor acties kinderverzorgers

16 May 2021 17:55 Kinderverzorgers hielden in veertien steden in Vlaanderen en Brussel een protestactie. Per verzorger moeten er ongeveer negen baby's en peuters worden opgevangen. Een onhoudbare situatie. Vlaams Minister van Welzijn, Gezin en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) toont begrip voor de protestacties van kinderverzorgers. "We hebben veel begrip voor de acties, maar we hebben voor hen gestreden en we blijven dat absoluut doen.", klinkt het.

Beke: Ook 16- en 17-jarigen eerste vaccin aanbieden tegen 11 juli

16 May 2021 13:44 Het Vlaamse vaccinatieschema loopt goed op schema. Vlaams minister van Volksgezondheid, Wouter Beke (CD&V), wil dan ook tegen &1 juli ook de 16- en 17-jarigen een eerste keer laten vaccineren. Dat zei hij bij VTM Nieuws. Oorspronkelijk wou Beke iedereen ouder dan 18 jaar voor 11 juli een eerste prik geven.

Wordt zomervakantie ook in Vlaanderen korter?

16 May 2021 13:37 De Franse Gemeenschap heeft deze week besloten om vanaf het schooljaar 2022-2023 de zomervakantie in te korten van 8 naar 7 weken. Zal Vlaanderen snel volgen? Topman van het katholieke onderwijsnet, Lieven Boeve, wil eerst een grondig debat alvorens te raken aan de lange zomervakantie. Dat zegt hij in 'De zevende dag'. 

Rousseau: testbeleid moet strenger

16 May 2021 13:12 Als het van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau afhangt, zal er in de zomer strenger getest worden op het coronavirus. In 'De zevende dag' verduidelijkt Rousseau dat hij voorstander is van de versoepelingen van de coronamaatregelen, maar dat de daaraan gekoppelde randvoorwaarden strikter moeten worden ingevuld. "Nu is dat allemaal een beetje te laks.", klinkt het. De socialist pleitte ook nog voor een strenger testbeleid.