Tagtik

Alweer drie doden bij brand in Russisch ziekenhuis

23 May 2020 09:44 Vannacht zijn bij een brand in een Russisch ziekenhuis drie doden gevallen. De brand vond plaats in de stad Selenodolsk, 650 kilometer ten oosten van Moskou. Nog eens drie anderen raakten gewond. Dat melden Russische autoriteiten aan het persagentschap Tass. 

Nog steeds problemen met watertoevoer in Overijse

23 May 2020 08:58 In het Vlaams-Brabantse Overijse zijn de problemen met het drinkwater nog steeds niet van de baan. Al sinds donderdagavond zitten verschillende wijken in de gemeente zonder water. Op sommige plekken komt er zelfs geen druppel water meer uit de kraan. Getroffen inwoners kunnen bij de brandweerkazerne terecht voor drinkwater.

Minister Goffin hoopt op Europese reis deze zomer

22 May 2020 07:51 Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) hoopt dat we vanaf midden juni opnieuw binnen Europa zullen mogen reizen. "Het is nog wat vroeg en ik zou liever met meer zekerheid kunnen zeggen dat de Belgen deze zomer op reis kunnen vertrekken", aldus Philippe Goffin bij VRT.

'Vandaag beslissing over jeugdkampen en speelpleinwerkingen'

22 May 2020 07:37 Zullen de kinderen in ons land deze zomer alsnog heerlijk kunnen ravotten op de speelpleinen of zorgeloos op kamp kunnen vertrekken? Vandaag valt vermoedelijk de beslissing. Alle jeugdverenigingen in Vlaanderen hebben alvast samen een draaiboek met adviezen gemaakt voor de overheid.