Tagtik

18 maanden cel voor wegpiraat Winterland

Een 56-jarige chauffeur uit Diepenbeek reed op het zebrapad vlak aan de Hasseltse kerstmarkt Winterland drie jongemannen aan en ging er na het ongeluk meteen vandoor. De dronken man zonder rijbewijs werd diezelfde avond nog door de politie uit een café geplukt. Deze week kreeg hij zijn straf.

Vlak bij het zebrapad vond de politie onderdelen van de wagen, waaronder een Fiat-logo. Dit bracht hen algauw op het spoor van de zwaar beschadigde wagen die niet veel verder in de buurt van het station geparkeerd stond. Dat bevestigt politiewoordvoerster Dorien Baens.

De eigenaar van de wagen werd opgepakt in een café. De man werd in de media al serieus op de korrel genomen. Zijn advocate, Vanessa Penninger, benadrukt dat haar cliënt wel degelijk beseft dat hij zwaar in de fout ging.

"Hij beseft dat hetgeen hij gedaan heeft, niet door de beugel kan. Hij zal zijn verantwoordelijkheid opnemen. Enkele maanden geleden kreeg hij een herseninfarct. Daarvoor neemt hij medicatie. Hij nam die medicatie in combinatie met alcohol, zonder zelf te weten wat die mix tot gevolg heeft. Op het ogenblik van de aanrijding zelf was hij volledig weg. Hij raakte ook niet in paniek zoals een ander normaal persoon in paniek zou raken na een aanrijding", zegt advocate Penninger.

De man die drie jonge mensen uit Berlare en Gent aanreed aan de kerstmarkt Winterland en vluchtmisdrijf pleegde, werd tot achttien maanden cel veroordeeld, waarvan 6 met uitstel. De dader kreeg tevens een rijverbod van drie jaar.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren