Tagtik

8-jarige jongen met Down niet meer welkom

Een 8-jarige jongen met het syndroom van Down kan in september niet meer naar de school in Schoten waar hij al 5 jaar les volgt. De school zegt dat zijn aanwezigheid in de klas een te zware belasting wordt nu hij naar het tweede jaar gaat.

Zijn ouders stuurden hem vijf jaar terug bewust naar het gewone onderwijs. "Van kinderen met het syndroom van Down is geweten dat ze veel leren door anderen te imiteren", zo zegt zijn vader in Gazet van Antwerpen.

Bij een rondvraag bleek niemand van de leerkrachten bereid om de jongen in zijn klas op te nemen, ook al volgt hij alleen in de voormiddag les en heeft hij een persoonlijke begeleider. "De school staat open voor inclusie, maar niemand wil Maxim in zijn klas. 'Want dan zitten we in het vijfde leerjaar nog met een kleuter in de klas', klinkt het."

Volgens de school uit Schoten wordt de kloof tussen de jongen en de andere leerlingen steeds groter en zijn er te weinig middelen voor de individuele begeleiding. (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren