Tagtik

Aanvaller politiecommissaris riskeert 20 jaar cel

Hoofdcommissaris Vandersmissen heeft na een nacht observatie het ziekenhuis mogen verlaten. Zijn hoofd kreeg 24 hechtingen en hij is een week werkongeschikt. De dader is nog altijd niet met zekerheid geïdentificeerd.

Sven Mary, de advocaat van het slachtoffer, wil een zwaardere klacht indienen dan wat het parket voorstelt: geen opzettelijke slagen en verwondingen, maar wel poging tot moord. De veroordeling kan dan oplopen tot 20 jaar cel.

"Dit was niet zomaar iemand slaan", aldus Mary in Het Laatste Nieuws. "De dader neemt een aanloop, met het doel zo hard mogelijk uit te halen, vermoedelijk met een kassei. Dat is een potentieel dodelijk wapen."

Omdat de dader in het rood was gekleed, helpt de socialistische vakbond ABVV de politie om de man te vinden. De vakbond sluit echter niet uit dat het gaat om iemand die zich als ABVV-militant verkleedde: "Het vreemde is dat zijn petje, sjaal en T-shirt van verschillende vakcentrales zijn," zo zegt Gina Heyrman van het ABVV. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren