Tagtik

Antwerpse Zoo in diepe rouw: Kiki overleden

Er heerst opnieuw treurnis in de Antwerpse Zoo: Kiki, het gorillavrouwtje dat onlangs een arm verloor na een beet van een andere gorilla, is woensdag overleden.

Drie maanden terug moest een arm worden geamputeerd bij de gorilla van negen jaar. Kiki leed aan epilepsie en bij een epilepsieaanval werd ze gebeten door een mannelijke zilverrug. Daarbij brak ze ook aan rechteronderarm die door een infectie tot aan de schouder moest worden geamputeerd.

Ondanks de medicatie en de goede zorgen ging ze de voorbije dagen fel achteruit. Een autopsie moet nu de juiste doodsoorzaak vinden. Bij de verzorgers heerst een grote verslagenheid.

"Dag en nacht hebben de verzorgers echt alles gegeven, maar het heeft niet mogen baten", zo zegt Ilse Segers, woordvoerster van de Antwerpse Zoo, in Het Nieuwsblad. "Op dit moment weten de verzorgers met hun verdriet geen blijf. Ze huilen nog te veel om te kunnen reageren."

Met Kiki verliest de dierentuin al zijn derde mensaap in een goed half jaar: in januari stierf Kumba van 43 jaar oud en in mei Victoria die 47 was. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren