Tagtik

Argwaan over regenjas kostte alerte agent het leven

Het voorlopige dodental van de drievoudige zelfmoordaanslag in de Atatürk luchthaven in Istanbul dinsdagavond, loopt ondertussen al op tot een bedroevend cijfer van 43 doden. Ook zijn er 239 gewonden, waarvan sommigen er zwaar aan toe zijn.

Eén van de slachtoffers die het leven liet in de Turkse luchthaven is een agent in burger die onraad rook toen de 3 terroristen op een warme zomerdag met een regenjas de Atatürk Airport binnenstapten. De Turkse overheid gaf donderdag beelden vrij waarop te zien is hoe de 3 terroristen lachend de luchthaven binnen stappen en zich vervolgens in duo en alleen verplaatsen in de luchthaven. De terrorist die alleen op verkenning trok, werd opgemerkt door veiligheidsagenten die vonden dat hij zich verdacht gedroeg, voornamelijk omdat hij een regenjas droeg tijdens de zomer. De Turkse krant Hurriyet kreeg de berichten te pakken die de twee agenten in burger naar elkaar stuurden, waardoor de brutaliteit van de daders nog maar eens duidelijk wordt.

“Hij loopt in dit weer rond met een regenjas. Makker, hij ziet er een dief uit, zullen we hem volgen?", nadat de agenten deze berichtjes met elkaar uitwisselden, gingen ze over tot actie. Bij de liften aangekomen, roept één van de agenten versterking op en de andere spreekt de terrorist aan. Hierop tast de terrorist in zijn binnenzak, vermoedelijk om zogezegd zijn identiteitspapieren te nemen, maar hij grijpt een vuurwapen en schiet de agent neer. Omdat de agent op de grond ligt te kronkelen van de pijn, vuurt de terrorist nogmaals om zeker te zijn dat hij de man gedood heeft.

Hierna neemt de terrorist de lift en loopt vervolgens naar de wachtende taxi’s en blaast zich daar op. (SKWADRA by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren