Tagtik

Australisch bondscoach betaalt zelf zijn assistenten

Bert Van Marwijk trekt naar het WK in Rusland als bondscoach van Australië. Best bijzonder, want als bondscoach zorgde hij voor de kwalificatie van... Saudi-Arabië. Daar stapte hij op na ruzie met de Saudische voetbalbond. Bij de Socceroos vangt hij een salaris van 650.000 euro. Niet slecht voor zes maanden werken.

De ex-bondscoach van Nederland, die hij in 2010 naar de finale bracht, houdt maar een deel van die som voor zich. De Australische federatie liet hem immers weten dat het niet de middelen heeft om zijn gloednieuwe staf van acht personen die hij rond zich verzamelde, te betalen.

"Om mijn team in handen te nemen, moet ik kunnen samenwerken met personen die ik ken", zo verklaart de Nederlander zijn keuze voor zijn technische staf, onder wie Mark Van Bommel (ex-Bayern en schoonzoon van Van Marwijk. "Ik zou ook wel willen samenwerken met Australiërs, maar ik heb niet de tijd om deze in te passen en te leren kennen. Dat zou te veel tijd innemen en die heb ik niet. Ik moet me volledig kunnen focussen op het trainen van het team."

Hij ontkracht dus alvast in zijn eentje het cliché dat Nederlanders gierigaards zijn...

(Fausto by Tagtik with Dupk/Source: L'Equipe, Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren