Tagtik

Blankenberge pakt bedelaar vijf dagen op rij op

Een Poolse bedelaar is al vijf dagen op rij in Blankenberge opgepakt en in een cel gestopt. 's Avonds wordt hij ver weg van het centrum van de kuststad gedropt.

In juni vaardigde Blankenberge een verbod op bedelen in het stadscentrum en in een straal van 100 meter van elke openbare inrichting uit: daarmee wil het stadsbestuur het imago van de kuststad oppoetsen.

De voorbije weken kon de dakloze Pool van 32 jaar ongestoord bedelen in het centrum, maar sinds enkele dagen wordt hij elke ochtend van de straat geplukt en tot 's middags in een cel gestopt.

Dat gebeurde ook dinsdag: "In de namiddag hebben ze me uit de politiecel gehaald en met een politiecombi naar Brugge vervoerd. Daar werd ik op een trein gezet naar Gent," zo doet hij zijn verhaal in Het Nieuwsblad. Hij is niet van plan uit Blankenberge weg te blijven: "Ik doe niemand kwaad en zie niet in waarom ik daar niet welkom zou zijn. Desnoods wandel ik nog nachten te voet vanuit de velden terug naar Blankenberge."

Volgens de krant zitten het stadsbestuur en het politiekorps verveeld met de situatie, maar is er geen andere aanpak mogelijk: "We passen enkel de wettekst toe, desnoods elke dag. Steun of een oplossing van het OCMW is niet mogelijk omdat hij niet over de juiste papieren beschikt," aldus burgemeester De Klerck. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren