Tagtik

Blauw oog voor Van Tichelt na avondje stappen

Dirk Van Tichelt, winnaar van een bronzen medaille op de Olympische Spelen in het judo, heeft een avondje stappen om zijn prestatie te vieren, moeten bekopen met een blauw oog: hij raakte betrokken bij een vechtpartij.

Van Tichelt ging zijn medaillewinst vieren met zijn sparringpartner Matthias Casse. Voor een hotel in Rio werd de gsm van Casse gestolen door een callgirl. Zij verschanste zich in het hotel en toen Van Tichelt haar wou achtervolgen, werd hij tegengehouden door de security van het hotel.

Het kwam tot enkele klappen, met als resultaat: een blauw oog voor de Belgische judoka. Het verhaal werd bevestigd door de lokale politie en het BOIC. Beiden benadrukten dat Van Tichelt het slachtoffer was en de schuld bij de Braziliaanse securitymensen ligt.

Het BOIC tilt niet al te zwaar aan het incident. "Atleten zijn atleten, zo'n dingen gebeuren," zo zegt delegatieleider Eddy De Smedt aan Het Laatste Nieuws. "Dit is een vervelend verhaal, maar er volgt absoluut geen sanctie. Voor het BOIC is deze zaak gesloten." (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren