Tagtik

"Chris B. is de Reus niet"

De speurders naar de Bende van Nijvel gaan er niet meer van uit dat Chris B., ex-rijkswachter, de man is die 'de Reus' van de Bende van Nijvel wordt genoemd. Het onderzoeksteam onderzocht deze piste nadat de broer van de ex-rijkswachter hem op zijn sterfbed had toevertrouwd dat hij iets te maken had met de Bende.

"Ondanks de media-aandacht, de talloze tips, het uitbreiden van het onderzoeksteam tot bijna 30 leden en alle verschillende zaken die we sinds oktober vorig jaar al uitgezocht hebben in verband met elke mogelijke betrokkenheid, lijkt deze ex-rijkswachter een dood spoor te worden", zo verklaart een bron uit het speurdersteam aan Het Laatste Nieuws.

"Eigenlijk zijn we stilaan 99 procent zeker dat hij niet 'De Reus' was, maar we kunnen het hem zelf niet meer vragen", zo klinkt het bij een tweede bron.

De speurders spitsen hun onderzoek nu toe op de 4 tot 8 tips die het team binnenkreeg nadat het nieuws over de mogelijke identificatie van de Reus een half jaar geleden in de media kwam.

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren