Tagtik

Daarom is prinses Astrid zo boos op koning Filip

Geen prinses Astrid op het nationale defilé van 21 juli: het wijst openlijk op onenigheid tussen koning Filip en zijn zus. En die onenigheid heeft zo zijn redenen. Het Nieuwsblad zette er enkele op een rij.

Sinds Filip op de troon zit, krijgt prinses Astrid heel wat minder officiële taken dan onder koning Albert: vroeger kreeg ze 50 opdrachten, nu zit ze nauwelijks aan 20 à 30. Ze mag dan wel regelmatig deelnemen aan economische missies, maar van harte doet ze dit niet: dat dit haar is opgedrongen door Filip, doet haar beseffen dat ze minder betrokken is bij het beleid van het koninklijke paleis.

In de koninklijke familie komt ook het gezin van koning Filip en koningin Mathilde meer in de kijker, waardoor de rol van Astrid en Laurent minder prominent wordt. Omdat Astrid minder opdrachten krijgt, heeft ze ook last van het legenestsyndroom: haar vijf kinderen zijn allemaal het huis uit. Vier van hen zitten in het buitenland, ook haar echtgenoot Lorenz verblijft voor zijn werk als bankier meestal in Zwitserland.

Tot slot zit ze ook tussen twee vuren in het probleem Delphine Boël: Astrid heeft een nauwe relatie met haar vader Albert die zijn vermoedelijke dochter niet wil erkennen, terwijl koning Filip voor eens en altijd die kwestie opgelost wil zien. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren