Tagtik

De waarheid achter het steekincident in Zuid-Frankrijk

Dinsdag bereikte ons het nieuws van een man die een 46-jarige vrouw en haar 3 kinderen op vakantie in het Zuid-Franse Laragne had neergestoken met een mes omdat ze 'te licht gekleed' zouden geweest zijn. Woensdag ontkende de Franse procureur echter dat de aanval iets te maken had met de outfit van de dame en haar kinderen.

Procureur Raphaël Balland vertelt dat de stoppen bij de dader doorsloegen omdat de echtgenoot en vader van de slachtoffers een obsceen gebaar zou gemaakt hebben in het bijzijn van de dader en dienst vrouw. "Je had dat niet mogen doen voor de ogen van mijn vrouw, en hij deed een gebaar na waarbij hij onder zijn short aan zijn kruis krabde”, verklaart de procureur de uitleg van de dader. De vader van de slachtoffers verklaart echter dat hij zich dergelijk gebaar helemaal niet herinnert.

De dader, Mohamed Boufarkouch, werd een tijdlang behandeld voor depressies en schizofrenie en heeft welicht te kampen met psychische problemen. (SKWADRA by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren