Tagtik

Directeur steelt 3 miljoen uit parkeerautomaten

Een directeur van parkeerbedrijf Apcoa zit in de cel, omdat hij geld uit parkeerautomaten zou hebben achtergehouden. Dat schrijft het laatste nieuws. Het zou gaan om een 2 à 3 miljoen euro aan kleingeld.

Technisch directeur Patrick R. (49) liet het geld systematisch verdwijnen uit de parkeermeters van Antwerpen. Hij vroeg medewerkers om de geldlades apart te houden, zogezegd voor steekproefcontroles. Dit geld liet hij echter verdwijnen. De dieftal dekte hij toe in het computersysteem, tot de fraude aan het licht kwam bij een interne controle.

Alleen al in 2016 zou de buit rond de 250.000 euro hangen, maar omdat de man al 13 jaar werkt bij Apcoa gaat het gerecht uit van een diefstal rond de 2 à 3 miljoen euro. Patrick R. en zijn vrouw konden op deze manier een riant leventje leiden. Zo namen ze enkele maanden geleden nog met hun Maseratie deel aan de Runball Rally, een race van Knokke naar Marbella. Deze wagen is ondertussen door de politie in beslag genomen. (SKWADRA by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren