Tagtik

Donald Muyle (Dovy Keukens) moet 25.000 euro ophoesten

Dovy Keukens, de onderneming van Donald Muyle die "uw keuken maakt alsof die voor zichzelf zou zijn", moet een schadevergoeding van 25.000 euro betalen aan een 59-jarige sollicitant die door de rekruteringsdienst als te oud werd beschouwd.

De dienst liet dit aan de sollicitant via e-mail weten. Daarop trok die naar de rechtbank. "Ik wilde dit aan de kaak stellen omdat ik het beu ben te horen dat ik te oud ben. Alsof een 55-plusser per definitie niet mee is, lui zou zijn of altijd ziek," aldus de sollicitant in De Standaard. "Bij gesprekken bij andere bedrijven heb ik ook mondeling gehoord dat mijn leeftijd een bezwaar was. Maar bewijs het eens dat ze dat hebben gezegd."

Dovy Keukens betreurt het voorval en meldt dat het om een alleenstaand geval gaat. "Een medewerker heeft op eigen houtje een e-mail gestuurd die voor ons niet door de beugel kan", zo zegt Mario Muylle, zoon van eigenaar Donald Muylle. "In de rechtbank hebben we voldoende bewijzen aangeleverd dat iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, afkomst of geloof." Dovy Keukens overweegt om in beroep te gaan tegen het vonnis. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren