Tagtik

Eerlijke vindster mag 20.000 euro niet houden

Een Duitse vrouw heeft wel heel veel pech gehad. Ze vond in Hamburg 20.000 euro in een lijnbus en stapte met de som naar de politie. Normaal zou ze het geld mogen houden als de eigenaar zich binnen de zes maanden niet komt melden. Maar omdat ze het geld niet op straat gevonden heeft, eist de stad het bedrag nu op, meldt de Duitse krant Die Welt.

Eerlijk als ze is stapte ze met de briefjes naar de politie. Intussen heeft niemand de som komen opeisen en als dat binnen de zes maanden ook niet gebeurt dan zal de stad het geld incasseren. Een relatief onbekend wetsartikel bepaalt dat de som geld de stad toekomt omdat het niet op straat gevonden werd, maakte een woordvoerder van het stadsdeel Altona duidelijk.

De vrouw moet niet helemaal wanhopen. Hetzelfde wetsartikel voorziet een beloning van maximaal drie pocent van het totale gevonden bedrag. "Ik heb het gevoel dat ik als eerlijke vindster toch een beetje 'de domme' ben", aldus de Duitse. Het geld lag in een plastic zak op een zitje in de bus. (SKWADRA by Tagtik/Image: Belga)

Ook dit kan u interesseren