Tagtik

Eigenaardige Deense uitvinder blijft hardleers ontkennen

Peter Madsen zit nog steeds in de cel omdat hij ervan verdacht wordt de Zweedse journaliste Kim Wall te hebben omgebracht in zijn duikboot. Deze week ging zijn proces van start.

De politie vreest echter ook dat Madsen nog meer gruweldaden pleegde en heropent daarom maar liefst 120 moorddosiers. Daarom gaat de politie van Zweden en Denemarken intensief samenwerken. Via onder meer DNA-onderzoek zal nagegaan worden of het DNA van Madsen in de beschikbare databanken eventueel gelinkt kan worden aan dat van 120 moordslachtoffers.

Het onderzoek naar de moord op de Zweedse journaliste bracht verschillende zaken aan het licht die enorm in het nadeel spreken van de fel gecontesteerde Deense uitvinder.

Zo vond de politie een harde schijf die van Madsen zou zijn met daarop gruwelijke videobeelden van vrouwen die gemarteld, onthoofd en verbrand worden.

Het torso van de overleden journaliste werd tien dagen nadat ze aan boord ging van de duikboot teruggevonden in het water rond Kopenhagen. Vorige vrijdag vonden de speurders ook de benen en het hoofd van Wall. Dat meldt de Deense politie zaterdagochtend.

Peter Madsen blijft echter ontkennen dat hij haar gedood heeft. De vrouw zou volgens hem een zwaar luik op het hoofd gekregen hebben. Dat zei zijn advocaat donderdag op de eerste dag van het proces. Madsen gaf wel al toe dat hij het lichaam in stukken sneed en in het water gooide in augustus 2017. Hij blijft echter ook tijdens zijn proces volhouden dat hij haar niet seksueel misbruikt en gedood heeft.

Madsen staat terecht wegens moord met voorbedachte rade, lijkschennis en seksuele agressie. De Openbare Aanklager eist levenslang.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren