Tagtik

Filip en Mathilde mogen favela in Rio niet bezoeken

Koning Filip en koningin Mathilde zouden normaal gezien een bezoek brengen aan een project voor straatkinderen in Rio de Janeiro. Nu mogen ze toch niet naar een favela gaan. De Braziliaanse regering heeft dit nu verboden, zo meldt de VRT. Het zou te onveilig zijn.

Filip en Mathilde zijn in Rio voor de openingsceremonie van de 28e Olympische Spelen, die vrijdagavond van start gaan. Het koningspaar zou normaal ook een bezoek brengen aan een sloppenwijk of favela. Dit wordt nu dus verboden door de Braziliaanse regering. In de plaats gaat het koningspaar nu naar het museum voor moderne kunst in de Braziliaanse grootstad.

Filip en Mathilde drongen er op aan om een favela te bezoeken, maar de Braziliaanse regering heeft het ten stelligste verboden. "Dit bewijst nog maar eens dat Brazilië niets aan het toeval wil overlaten. Niemand wil een risico nemen.”, zegt VRT-journalist Xavier Taveirne vanuit Rio. Brazilië zet een troepenmacht van 80.000 mensen in om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te garanderen. (SKWADRA by Tagtik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren