Tagtik

Geert Hoste stopt met zaalshows

Cabaretier Geert Hoste (56) zal voor het eerst in 25 jaar geen eindejaarsconference houden. "Het is tijd voor iets anders", zegt de cabaretier geheimzinnig.

Voor het eerst in een kwarteeuw geen nieuwe zaalshow. "Misschien krijg ik hier volgende week al spijt van. Het is niet dat ik dit beu ben, maar elk jaar een twee uur durende voorstelling in elkaar steken: dat brengt een hoop stress mee.", zegt Hoste. Hij zal ook niet volledig van het scherm verdwijnen. "Ik werk aan een nieuwe reeks voor Eén, die vanaf eind oktober op tv komt. Ik heb een agenda vol leuke aanbiedingen waar ik nu meer tijd voor kan vrij maken: van radio maken en opinies schrijven, tot vrijwilligerswerk bij humanitaire organisaties. En natuurlijk blijf ik grappen verzinnen en vertellen over dit land, zijn leiders en zijn bevolking.

Geert Hoste heeft 25 jaar volgens hetzelfde stramien geleefd: in februari de data en zalen voor zijn show vastleggen, in maart de ticketverkoop op gang trekken, in april een oproep voor een titel van zijn show, einde juni dag en nacht beginnen te schrijven, en daarna blíjven schrijven tot de laatste voorstelling achter de rug is. (SKWADRA by TagTik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren