Tagtik

Gentse voyeur bekent

De hoofdverdachte in het voyeurdossier rond de beelden die gemaakt werden in onder andere de sporthal van de HoGent en op andere locaties, heeft bekend. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdagmiddag.

Gentse speurders hadden maandag de 41-jarige Mike D. opgepakt. Ze hadden het vermoeden dat deze man uit Zwijnaarde dé beruchte Gentse voyeur was die stiekem naaktbeelden maakte van dames en deze vervolgens op een internationale website deelde. De man maakte onder andere beelden in de kleedkamers van de sporthal van Hogeschool Gent.

De verdachte is vader, informaticus, een populair ­gitarist én tevens jeugdtrainer bij de Gentse vechtsportclub waar twee vrouwen het slachtoffer werden. De voyeur geeft zich op internet uit als 'dgreedb' en gaf heel wat info prijs. Zo schreef hij op het forum dat hij lid was van de vechtsportclub te Gent en dat hij op 22 mei had meegetraind, maar tien minuten voor het einde van de training gestopt was om zich in de dameskleedkamers te verstoppen.

De recherche had zondag een verdachte opgepakt, zonder dat het daarover naar de buitenwereld communiceerde. Maar op het moment dat de verdachte in de cel zat, logde dgreedb nogmaals in op de site en probeerde hij nog wat sporen te wissen. Raar genoeg verwijderde de 41-jarige Mike D. eveneens op dat moment zijn Facebook- en Twitterpagina. Dat maakte hem heel verdacht én bezorgde de eerste verdachte een alibi.

Maandagmiddag werd Mike D. thuis in Zwijnaarde opgepakt, hij verschijnt dinsdag voor de onderzoeksrechter. De eerste verdachte, de man van 22, mocht weer naar huis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren