Tagtik

GSM checken in bed kan je tijdelijk blind maken!

Slecht nieuws voor wie net voor het slapengaan of net na het ontwaken in bed even zijn Facebook, Twitter of Instagram checkt: dit kan je tijdelijk blind maken.

De New England Journal of Medicine beschrijft twee dergelijke gevallen. Een vrouw van 22 had maandenlang problemen met haar rechteroog, een vrouw van 40 had elke morgen een kwartier last om uit een van haar ogen te zien.

Beide vrouwen bleken 's avonds en 's ochtends hun gsm te checken en hadden last met het tegenovergestelde oog van de zijde waarop ze lagen. De dokters vermoeden de reden: als iemand op zijn linkerzij ligt, ligt het linkeroog in het kussen: dat past zich aan het donker aan, terwijl het rechteroog zich aanpast aan het schijnsel van de mobiele telefoon. Als de persoon wegkijkt van de gsm, kan hij tijdelijk een blindheid ervaren in het linkeroog.

Het advies van de dokters: het scherm van de gsm minder helder zetten of hem radicaal uit de slaapkamer bannen. Niet alleen goed voor je ogen, maar wellicht ook voor je nachtrust. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren