Tagtik

Henegouwse spits blijkt kopstuk Siciliaanse maffia

Ze kijken raar op bij voetbalclub Racing Club Roeulx in Henegouwen, nu blijkt dat hun 33-jarige vlot scorende en sympathieke ex-aanvaller Daniele Fragapane een kopstuk blijkt te zijn van de Siciliaanse maffia.

"Hij was hier geliefd. Zeker bij de vrouwen. Een echte charmeur, zoals veel van die Italianen", vertelt een bestuurslid van de Henegouwse amateurclub. In 2014 verliet de spits ons land om terug in Sicilië te gaan wonen. Nadien keerde Fragapane nog terug naar België en was hij nog bestuurslid bij Racing Club Roeulx. Inmiddels liep er al een Europees aanhoudingsmandaat tegen de man. Daar waren ze helemaal niet van op de hoogte bij de voetbalclub.

Vorige week werd de sympathieke man in Brussel in de boeien geslagen omdat hij onder meer verdacht wordt van cocaïnehandel. Hij blijkt nu een kopstuk van de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, te zijn. Inmiddels werd Fragapane uitgeleverd aan Italië via een Europees uitleveringsverdrag. Dat meldt procureur Christian Henry van het parket van Bergen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren