Tagtik

'Jenny' weg uit Thuis!

Janine Bischops was erbij vanaf de allereerste aflevering, maar is niet meer tevreden met de volgens haar te kleine rol die haar personage Jenny Verbeeck krijgt toebedeeld: uit onvrede geeft de 73-jarige actrice haar ontslag bij de populaire soap op één, Thuis.

Het nieuws wordt bevestigd bij de VRT: "We vinden het allemaal erg jammer, maar we respecteren het. Ze vindt het na 20 jaar bij de reeks goed geweest," zo zegt producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws.

De actrice die in de allereerste aflevering de eerste woorden van de soap uitsprak, gaf in eerdere interviews al aan dat ze met lede ogen moest toezien hoe jongere acteurs een steeds prominentere rol kregen, ten koste van de 'oude garde'.

"Ik heb soms het gevoel dat ik er voor spek en bonen bij loop. Er moeten jonge mensen meedoen, maar ook oudere. Ik weet niet of ze van plan zijn de oudere acteurs stilaan te doen afvloeien, maar ik zie wat ik zie…," zo liet 'Jenny' eerder al in Dag Allemaal optekenen. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren