Tagtik

Jeroen Meus neemt drastische beslissing

Jeroen Meus, de bekende tv-kok, verandert van uitgeverij. Sinds 2004 verschenen zijn boeken bij uitgeverij Van Halewyck, maar na 1 miljoen verkochte boeken stapt hij nu over naar WPG-Manteau.

Op de vorige Boekenbeurs signeerde Meus ook al niet meer op de stand van de uitgeverij. In het verleden stond zijn aanwezigheid garant voor lange wachtrijen. "Een klein jaar geleden is de samenwerking met Van Halewyck ten einde gelopen: het vet was van de soep", aldus Meus in Het Laatste Nieuws.

Beide partijen geven geen details over de financiële afwikkeling, al lijkt het vertrek toch niet zo makkelijk te zijn gelopen. "Het had properder gekund, maar André (Van Halewyck, nvdr) en ik hebben geen ruzie, ook al zag het er even naar uit dat het tussen ons niet goed ging aflopen", zo zegt de tv-kok.

Bij de VRT verlengt Meus binnenkort zijn contract tot september 2019. Toch zullen zijn boeken en de tv-programma's worden aangepast. "Het was routine aan het worden. Dus was het een logisch gevolg dat het programma en de boekenreeks een update kregen", zo besluit Meus. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren