Tagtik

Jongetje van 7 verliest pink op glijbaan

Een uitstapje naar de speelvijver in het recreatiedomein De Nekker in Mechelen is zondag slecht afgelopen voor de 7-jarige Youssef: hij verloor zijn linkerpink toen hij van de glijbaan het water in gleed.

"Youssef pakte de rand van de glijbaan vast," zo doet zijn vader Lotfi het verhaal in Het Laatste Nieuws. "Net toen hij begon te glijden, ontstond een opening tussen de glijbaan zelf en de constructie errond. Zijn pink kwam klem te zitten en werd afgerukt toen hij verder gleed."

De vader begon onmiddellijk met enkele helpers in het zand en in het water naar de afgerukte pink te zoeken. Tevergeefs. Pas anderhalf uur na het voorval werd de constructie rond de glijbaan opengebroken en werd de pink teruggevonden. Die werd nog naar het ziekenhuis gebracht waar de jongen ondertussen naartoe was gevoerd, maar het was te laat om de pink terug aan te naaien.

De lokale politie en het parket zijn een onderzoek gestart. De toestellen in de zwemvijver werden afgelopen maart nog goedgekeurd voor het zomerseizoen, zo verklaarde directeur De Wit van het recreatiedomein. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren