Tagtik

Kinderlokker verlamt ouders en kinderen in schoolbuurt

De anders zo vreedzame West-Vlaamse gemeente Staden wordt getroffen door een massapsychose. Daar zorgt een kinderlokker voor.

Aan de gemeenteschool in de Ieperstraat zou een man al enige tijd snoepjes uitdelen aan de kinderen. Dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje bij bezorgde ouders, directie en leerkrachten. Net voor de start van de krokusvakantie werd er voor het eerst melding gemaakt van het indivudu. Maandag dook hij opnieuw op. "Maandagavond zou er opnieuw iemand opgemerkt zijn, maar wat er van waar is weet ik niet. Is het de fantasie van de kinderen of niet, ikzelf heb nog niemand gezien. Veel ouders zorgen er wel voor dat de kinderen zich niet alleen in de omgeving van de school bevinden", vertelt een bezorgde vader aan Het Nieuwsblad.

De directie van de school contacteerde reeds de lokale politie Arro Ieper. "Zij zijn op de hoogte en werden gisteren geïnformeerd. Er is weliswaar op heden geen officiële klacht ingediend. We willen dan ook niet over een kinderlokker spreken", klinkt het. De politie en de personeelsleden van de gemeenteschool zullen de komende dagen de schoolomgeving alvast extra aandachting in de gaten houden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren