Tagtik

Kleuter in coma door slok zeewater

Aleyna, een vierjarige kleuter uit Leopoldsburg, ligt in coma nadat ze drie weken terug een slok zeewater binnenkreeg op vakantie aan de Turkse rivièra.

Tijdens de vakantie van het Limburgse gezin in Turkije kreeg de kleuter last van onophoudelijke diarree en braakneigingen. De reden: "Een zware bacterie die ze heeft opgelopen door het zeewater dat bij het spelen in haar mond is gekomen," zo schreef haar mama op Facebook.

Nadat de kleuter werd behandeld in een plaatselijk ziekenhuis en daarna in het universitair ziekenhuis van Bursa, werd het meisje stabiel genoeg bevonden om naar België te worden overgevlogen. In het UZ van Leuven belandde ze echter in een coma en werd ze hersendood verklaard.

"Dat een kindje van 4 jaar kan sterven van een borrel zeewater: niet te geloven," zo zegt haar grootvader in Het Laatste Nieuws. "Wij wisten dat ook niet, maar hopelijk kan Aleyna’s verhaal ouders waarschuwen om hun kind extra in ’t oog te houden wanneer het water heeft binnengehad en daarvan buikpijn en diarree krijgt." (Fausto by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren