Tagtik

Kleuter valt in sluis Schelde

Een kindje van anderhalf jaar oud is zaterdagnamiddag in het water gesukkeld in een sluizencomplex tussen de Schelde en de Kalkense Meersen. Het kind van achttien maanden oud maakte samen met zijn ouders een wandeling, toen het plots tussen een rooster over het sluizencomplex viel. De kleuter tuimelde maar liefst acht meter naar beneden en botste tijdens zijn val tegen verschillende metalen obstakels.

Gelukkig stond er maar tien centimeter water, waardoor het jonge slachtoffer geen water binnenkreeg. Een wandelaar had toevallig een moersleutel mee en slaagde erin om het rooster meteen open te maken. De voorbijganger en de vader van het slachtoffer daalden meteen af naar de bodem van de sluis tot bij het jongetje en haalden hem naar boven.

De jongen werd met de MUG in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis van Aalst. Intussen is de toestand van het kind stabiel. De burgemeester van Schellebelle, Kenneth Taylor, vraagt een grondig onderzoek van het sluizencomplex opdat dergelijk ongeval nooit meer zal kunnen gebeuren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren