Tagtik

Leerkracht verkracht gepeste leerling

Op het Koninklijk Atheneum van Namen hebben zich afschuwelijke gebeurtenissen voorgedaan.

Een 14-jarige leerlinge werd op school gepest door medeleerlingen. Daarop begon ze brieven te schrijven naar haar leerkracht om begrip en steun te zoeken. Na verloop van tijd spraken de 14-jarige T. en leerkracht Laurent J. ook in het echte leven af. De leerkracht begon de leerlinge meermaals te strelen. Bij de volgende ontmoeting ging hij een stapje verder en raakte hij haar intiem aan. Vervolgens verkrachtte de leerkracht het 14-jarige meisje anaal en vaginaal.

Het slachtoffer trok daarop naar de politie. De leerkracht ontkende de feiten niet, maar beweerde dat alles had plaatsgevonden met onderlinge toestemming. De rechter had echter geen oren naar deze verdediging. De leerkracht hield immers totaal geen rekening met de labiele mentale toestand van het meisje toen ze hulp bij hem zocht. "Er was ook een compleet onevenwicht in de relatie tussen jullie. Jij zat in een machtspositie tegenover het meisje", verklaarde de rechtbank.

Leerkracht Laurent J. uit Namen werd veroordeeld tot vijf jaar met probatieuitstel. De man moet dus niet naar de cel als hij zich aan zijn voorwaarden houdt. Zo mag hij geen contact meer hebben met het meisje en moet hij zich psychologisch laten bijstaan. Tevens moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 2.500 euro.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren